Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen,

København
14-05-2018

2 introduktionslæger i samfundsmedicin til Sundhedsstyrelsen

Kontakt

Sundhedsstyrelsen

Islands Brygge 67
2300
København S
Danmark
Tlf: 72 22 74 00
Praktisk information
Oprettet:
14-05-2018
Udløber:
27-05-2018
Kviknummer:
LJA-60967206
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Samfundsmedicin
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at forme fremtidens sundhedsvæsen? Har du mod på at arbejde med de organisatoriske og strukturelle rammer, der bestemmer patientens forløb og behandling? Ønsker du at præge vores sundhedsvæsen fra den anden side? 

Så er du måske én af Sundhedsstyrelsens 2 nye introduktionslæger i samfundsmedicin. 

 

Der er 2 introduktionslægestillinger til besættelse i hhv. Enhed for Planlægning og Enhed for Evidens, uddannelse og beredskab. 

 

Om os  

Enhed for Planlægning beskæftiger sig med planlægning i hele det danske sundhedsvæsen og går på tværs af hele patientforløbet. Enheden arbejder med planlægning af de specialiserede sundhedsydelser via sygehusplanlægning, specialeplanen og med de borgernære sundhedstilbud, herunder praksisområdet, psykiatri, kronisk sygdom og rehabilitering. 

Enheden har ansvar for større nationale planer og strategier indenfor flere forskellige sundhedsområder, fx på områderne kræft, kønsidentitet, psykiatri og den ældre medicinske patient. 

 

Enheden Evidens, uddannelse og beredskab udarbejder nationale kliniske retningslinjer, anbefalinger om rationel farmakoterapi, samt anbefalinger for de nationale kræftscreeningsprogrammer. Enheden har desuden ansvaret for sundhedsberedskabet i Danmark, børnevaccinationsprogrammet og øvrige opgaver, der vedrører smitsomme sygdomme. På uddannelsesområdet står enheden for administration og udvikling af kvaliteten i uddannelserne til speciallæge og specialtandlæge samt videreuddannelse for sygeplejersker. Endelig behandler enheden ansøgninger om eksperimentel behandling og højt specialiseret behandling i udlandet samt varetager området organdonation. 

 

Enhederne tilbyder begge et engageret uddannelsesmiljø med en fælles uddannelsesansvarlig overlæge, en uddannelsesansvarlig yngre læge og en række uddannelsesorienterede speciallæger, der gerne påtager sig at vejlede. I begge enheder udgøres lægestaben hovedsageligt af samfundsmedicinere, men består også af speciallæger og lægekonsulenter med baggrund i kliniske specialer. Tværfagligt samarbejde vægtes højt i begge enheder hvor større opgaver varetages i tværfaglige teams. Der er udbredt tradition for sparring mellem kollegaer og mulighed for at drøfte sager og tvivlsspørgsmål. 

 

Dit arbejde 

Du vil komme til at arbejde i enten Enhed for Planlægning eller i Enhed for Evidens, uddannelse og beredskab med opgaver indenfor flere af enhedens arbejdsområder. Opgaverne vil blive løst i tværfaglige teams, hvor faggrupperne blandes. Din rolle i teamet vil bl.a. være at bidrage med den lægefaglige vinkel til opgaveløsningen. 

 

Du vil lære hvad det vil sige at påtage sig rollen som en myndighed. Og du vil bl.a. komme til at rådgive Sundheds- og Ældreministeriet, Folketinget, regioner, kommuner og borgere. 

 

Ansøgere kan med fordel angive særlige kompetencer og præferencer for arbejdsområder i ansøgningen. 

 

Din uddannelse og erfaring 

Vi forventer, at du er uddannet læge. Derudover, at du:

 

  • har interesse for samfundsmedicin, og gerne engagement i samfundets problemstillinger på sundhedsområdet. 

  • har interesse og evt. relevant erfaring inden for et eller flere af enhedernes arbejdsområder. 

  • evt. har erfaring med organisatorisk arbejde, formidlingsopgaver eller evidensbaseret medicin. 

 

Dine personlige kvalifikationer 

Du trives i et travlt og tværfagligt miljø. Du skal kunne arbejde selvstændigt med mange bolde i luften, og du skal være god til at koordinere og formidle klare budskaber. 

 

Vi tilbyder  

Et spændende job med udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du vil få indsigt i et bredt spektrum af nationale sundhedsfaglige problemstillinger. Arbejdsopgaverne giver mulighed for kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få rig mulighed for at udvikle dig og lære nyt. 

 

I hver enhed arbejder over 35 dygtige kolleger. Vi samarbejder om opgaveløsningen i et dynamisk tværfagligt miljø, der omfatter læger fra en række specialer, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelige kandidater, ergoterapeuter, jurister, kontorfunktionærer m.v. Vores arbejdsklima er energisk, uformelt, og præget af stort fagligt engagement. 

 

Om ansættelsen 

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Foreningen af Yngre Læger og Finansministeriet. 

 

Der er tale om tidsbegrænsede fuldtidsstillinger med start 1. september 2018 og udløb 31. august 2019. 

 

Kontakt os gerne 

Du kan få mere at vide om stillingerne ved at sende en sms til os med dine kontaktoplysninger, så ringer vi tilbage til dig: 

 

Enhed for Planlægning: Sektionsleder Kirsten Hansen, tlf. 7222 7681. 

Enhed for Evidens, Uddannelse og Beredskab: sektionsleder, overlæge Marlene Øhrberg Krag, tlf. 9351 4276. 

 

Er du interesseret?

Klik på "Ansøg via link" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 8. juni 2018.

Ansøgningsfrist: 27-05-2018

Ansættelsesdato: 01-09-2018

 

 

 

Sundhedsstyrelsen har røgfri arbejdstid.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.


Har du læst?
 

nr. 14/2016