Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen,

København
21-05-2019

Introduktionslæger i samfundsmedicin til Sundhedsstyrelsen

Kontakt

Sundhedsstyrelsen

Islands Brygge 67
2300
København S
Danmark
Tlf: 72 22 74 00
Praktisk information
Oprettet:
21-05-2019
Udløber:
12-06-2019
Kviknummer:
LJA-73438746
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Samfundsmedicin
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vil du være med til at forme fremtidens sundhedsvæsen? Har du mod på at arbejde med de organisatoriske og strukturelle rammer, der har betydning for borgernes hverdag og patienternes forløb og behandling? 

 

Så er du måske én af Sundhedsstyrelsens tre nye introduktionslæger i samfundsmedicin. 

Vi har tre introduktionslægestillinger til besættelse - to i Center for Planlægning og én i Center for Evidens, uddannelse og beredskab. 

 

Om os 

Center for Planlægning arbejder med planlægning af det samlede sundhedsvæsen, og vi arbejder både med national sygehusplanlægning og planlægning af indsatsen i det nære sundhedsvæsen. Vi rådgiver regioner og kommuner vedrørende udredning, behandling, rehabilitering, palliation m.v. med fokus på at sikre sammenhæng og høj kvalitet i den samlede sundhedsindsats på tværs af sektorer og fag. Vi har et særligt fokus på at mindske ulighed i sundhed og på indsatsen for sårbare patientgrupper som eksempelvis mennesker med psykiske lidelser. 

 

Center for Evidens, uddannelse og beredskab udarbejder nationale kliniske retningslinjer, anbefalinger om rationel farmakoterapi, samt anbefalinger for de nationale kræftscreeningsprogrammer. Enheden har desuden ansvaret for sundhedsberedskabet i Danmark, børnevaccinationsprogrammet og øvrige opgaver, der vedrører smitsomme sygdomme. På uddannelsesområdet står enheden for administration og udvikling af kvaliteten i uddannelserne til speciallæge og specialtandlæge samt videreuddannelse for sygeplejersker. Endelig behandler enheden ansøgninger om eksperimentel behandling og højt specialiseret behandling i udlandet samt varetager området organdonation. 

 

I Sundhedsstyrelsen tilbyder vi et godt uddannelsesmiljø, hvor du har mulighed for at opnå og udvikle kompetencer inden for samfundsmedicin. Der er en fælles uddannelsesansvarlig overlæge, en uddannelsesansvarlig yngre læge og en række uddannelsesorienterede speciallæger, der gerne påtager sig at vejlede. Lægestaben udgøres hovedsageligt af samfundsmedicinere, men består også af speciallæger og lægekonsulenter med baggrund i kliniske specialer. Tværfagligt samarbejde vægtes højt og større opgaver varetages i tværfaglige teams. Vi har en udbredt tradition for sparring mellem kollegaer med mulighed for at drøfte sager og tvivlsspørgsmål. 

 

Dit arbejde 

Du vil komme til at arbejde med opgaver inden for flere forskellige arbejdsområder i den pågældende enhed/center. Din rolle vil bl.a. være at bidrage med den lægefaglige vinkel til opgaveløsningen. Du vil lære, hvad det vil sige at varetage opgaver som national myndighed. Du vil bl.a. komme til at rådgive Sundheds- og Ældreministeriet, Folketinget, regioner, kommuner og borgere. 

 

Ansøgere kan med fordel angive særlige kompetencer og præferencer for arbejdsområder i ansøgningen.

 

Din uddannelse og erfaring

Vi forventer, at du:

 

  • har interesse for samfundsmedicin og gerne engagement i samfundets problemstillinger på sundhedsområdet 

  • har interesse og evt. relevant erfaring inden for et eller flere af enhedernes/centrenes arbejdsområder 

  • evt. har erfaring med organisatorisk arbejde, formidlingsopgaver eller evidensbaseret medicin. 

 

 

Herudover forventer vi, at du trives i et travlt og tværfagligt miljø. Du skal kunne arbejde selvstændigt med mange bolde i luften, og du skal være god til at koordinere og formidle klare budskaber.  

 

Vi tilbyder 

Et spændende job med udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du vil få indsigt i et bredt spektrum af nationale sundhedsfaglige problemstillinger. Arbejdsopgaverne giver mulighed for kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få rig mulighed for at udvikle dig og lære nyt. 

 

I hver enhed/center arbejder mellem 20-40 dygtige kolleger. Vi samarbejder om opgaveløsningen i et dynamisk tværfagligt miljø, der omfatter læger fra en række specialer, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelige kandidater, ergoterapeuter, jurister, kontorfunktionærer m.v. Vores arbejdsklima er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement. 

 

Om ansættelsen 

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Foreningen af Yngre Læger og Finansministeriet. 

 

Der er tale om tidsbegrænsede etårige fuldtidsstillinger med forventet start 1. august eller 1. september 2019. 

 

Kontakt os gerne 

Du kan få mere at vide om stillingerne ved at kontakte os: 

 

Center for Planlægning: Agnethe Vale Nielsen, tlf. 29 38 89 50 

 

Center for Evidens, uddannelse og beredskab: Bolette Søborg, tlf. 72 22 75 68. 

 

Er du interesseret? 

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. 

 

Ansættelsessamtaler forventes afholdt d. 24. juni 2019. 

 

Du bedes anføre, om du har særlig interesse for ét eller flere af de nævnte faglige områder.

 

Sundhedsstyrelsen har røgfri arbejdstid.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

 

Vi arbejder for sundhed for alle

Sundhedsstyrelsen er den øverste sundhedsfaglige myndighed i Danmark.

 

Vi rådgiver ministeriet og andre statslige, regionale og kommunale myndigheder om sundheds- og ældreområdet.

 

Sundhedsstyrelsens opgaver er sundhedsfremme, forebyggelse og sygdomsbehandling ligesom vi har opgaver inden for strålebeskyttelse og ældre- og demensområdet.

Udvalgte job
Lignende job
Region Midtjylland
Midtjylland
Har du læst?
 

nr. 14/2016