Region Syddanmark - Grindsted Sygehus

Region Syddanmark - Grindsted Sygehus,

Syd- og Sønderjylland
14-08-2017

Klinikchef til Friklinikken på Grindsted Sygehus søges

Kontakt

Region Syddanmark - Grindsted Sygehus

Praktisk information
Oprettet:
14-08-2017
Udløber:
13-09-2017
Kviknummer:
LJA-48508744
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Speciale uafhængig
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Er du driftsorienteret, og ser du altid løsningerne, når en ellers umulig situation ser ud til at bremse udviklingen? Vil du stå i spidsen for Region Syddanmarks Friklinik, der skal understøtte sygehusenhedernes kapacitet og sikre lave ventetider for vores patienter?

Som noget unikt bidrager Friklinikken til at være regionens stødpude og ekstra kapacitet, når det ikke kan lade sig gøre at give patienterne det tilbud, de har krav på, på regionens fire store somatiske sygehusenheder. Friklinikken kan tage fra på områder med stort pres på kapaciteten, kan åbne og lukke for funktioner hurtigt og effektivt, og kan finde nye veje i arbejdstilrettelæggelsen.

Klinikchefen fungerer sammen med den ledende sygeplejerske som overordnet leder for alle Friklinikkens ansatte. I samarbejde med den ledende sygeplejerske er det klinikchefens opgave at træffe beslutninger i spørgsmål, der relaterer sig til Friklinikkens drift. Klinikchefen er i stand til at balancere egne kliniske opgaver med de nødvendige administrative opgaver, for at sikre nærhed til personalet og involvering i den daglige drift. 

Som en af de første opgaver vil det være klinikchefens ansvar, at følge Friklinikkens flytning fra Give til Grindsted til dørs, sådan at driften forbliver effektiv, når flytningen gennemføres den 1. januar 2018.

Som klinikchef vil du få det overordnede ansvar for bl.a.

 • Ledelse i nærhed af medarbejderne og under forståelse for Friklinikkens særlige DNA
 • Rekruttering af sundhedsfagligt personale, særligt lægeligt personale, såvel fast- som konsulentansatte
 • Åbne og lukke for funktioner alt efter det regionale behov og efter aftale med koncerndirektøren
 • Etablering/videreudvikling af et stærkt og smidigt samarbejde med Sydvestjysk Sygehus som helhed og med de øvrige funktioner på Grindsted Sygehus
 • Personalehåndtering understøttet af HR-staben på Sydvestjysk Sygehus
 • Økonomi- og budgetopfølgning i samarbejde med regionshuset
 • Efterleve den syddanske forbedringsmodel

Den rette kandidat

Du deler vores ambition om et sundhedsvæsen af høj kvalitet og med fokus på service for patienterne. Du kommer gerne med ledelseserfaring inden for sundhedsområdet, og i kraft af din lægefaglige baggrund har du et bredt netværk og et solidt kendskab til at arbejde på tværs af fagligheder. Du trives med både det kliniske og administrative arbejde, og sætter en ære i at være en del af driften begge steder.

Du skal kunne lede Friklinikken sikkert igennem de konstante omstillingsprocesser, der kendetegner organisationen. Samtidig skal du formå at tænke Friklinikkens rolle i det samlede sundhedsvæsen, hvor kravet er et målrettet og handlingsorienteret arbejde med at sikre, at Friklinikken løbende tilpasser aktiviteterne til de områder, hvor der er behov for ekstra kapacitet.

Herudover lægges der vægt på, at du:

 • Har gennemslagskraft, er beslutningsdygtig og har udprægede kommunikative og forhandlingsmæssige egenskaber og evner at samarbejde med mange forskellige parter
 • Kan se løsninger, hvor andre ser forhindringer og altid finder en vej til målet
 • Har praktisk ledelseserfaring fra en sygehusafdeling og har kendskab fra Friklinikkens fagområder
 • Har lyst til fortsat at tage del i det kliniske arbejde

Om Friklinikken

Friklinikken fungerer som selvstændig sygehusenhed med egen ledelse og reference direkte til koncerndirektøren. Formålet med Friklinikken er at levere fleksibel ekstrakapacitet til lave omkostninger på områder, hvor de almindelige sygehuse ikke kan følge med efterspørgslen omkostninger på områder, hvor de almindelige sygehuse ikke kan følge med efterspørgslen. Derfor har Friklinikken en fast medarbejderstab af læger, pleje- og servicepersonale. Den faste lægestab består af12 overlæger primært ansat i Smerteklinik og Diagnostisk center og 20 fastansatte sundhedskoordinatorer (speciallæger), svarende til ca. 14 årsværk i Klinisk funktion.

Som følge af reformerne på kommunernes beskæftigelsesområde fra 2013, fik regionerne til opgave at etablere Klinisk Funktion. I Region Syddanmark varetages denne opgave på Friklinikken. Sekretariatet for Klinisk Funktion varetager, og er ansvarlige for driften, i samarbejde med funktionens overlæge. Sekretariatet og overlægen refererer begge direkte til klinikchefen.

Du kan læse meget mere om Friklinikken www.friklinikkenregionsyddanmark.dk og rammerne i job- og kravprofilen som du finder via dette link: Job- og Kravprofil

Vilkår

Løn og ansættelsesform efter gældende overenskomst.

Tiltrædelse

Stillingen ønskes besat pr. 1. november 2017.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Ledende sygeplejerske Helle Harpøth Westergaard, tlf. 21 55 27 42 eller

Koncerndirektør Rikke Vestergaard, tlf. 40 20 37 48

Ansøgningsfrist er søndag d. 10. september 2017.

Der vil blive gennemført ansættelsessamtaler med første samtalerunde mandag d. 18. september og anden samtalerunde tirsdag d. 26. september.

Mellem første og anden runde vil vi evt. benytte en personlighedsanalyse.

Lignende job
Linde & Altschuler A/S
København, Storkøbenhavn
Sanofi Genzyme
Hørsholm, Storkøbenhavn
Har du læst?
 

nr. 14/2016