Region Hovedstaden, Hvidovre Hospital

Region Hovedstaden, Hvidovre Hospital,

Hvidovre
11-05-2017

Læge søges til PhD projekt med fokus på hjertefunktionen hos patienter med type 2 diabetes

Kontakt

Region Hovedstaden, Hvidovre Hospital

Kettegård Alle 30
2650
Hvidovre
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
11-05-2017
Udløber:
05-06-2017
Kviknummer:
LJA-46214901
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Kardiologi,
Medicinsk endokrinologi
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Vi søger en læge med interesse for endokrinologi og kardiologi til et projekt, der skal undersøge betydningen af glukose, frie fede syrer, ketonstoffer og forhøjede insulinniveauer for hjertefunktionen i patienter med type 2 diabetes.

 

Projektet udspringer af de overraskende resultater af The EMPA-REG outcome study, hvor behandling af type 2 diabetikere med Empagliflozin, en SGLT2 hæmmer der medfører at man udskiller glukose i urinen, markant reducerede risikoen for hjertedød hos personer med type 2 diabetes. Årsagen til den gunstige effekt på hjertekarsygdomme er uafklaret. Behandling med empagliflozin medfører, at insulinkoncentrationerne i plasma reduceres og at koncentrationen af frie fede syrer og ketonstoffer stiger. Den primære hypotese i aktuelle ph.d. studie er, at de metaboliske forandringer, man ser under SGLT2-hæmmer behandling har en positiv effekt på hjertefunktionen.   

 

Stillingen er en 3-årig stilling som ph.d.-studerende og forventet ansættelsesstart er efteråret 2017. Projektet er et samarbejde mellem Endokrinologisk Afdeling på Hvidovre Hospital og de kardiologiske afdelinger på Herlev og på Rigshospitalet. Din primære gang vil du have på Hvidovre Hospital, hvorfra rekruttering af forsøgspersoner, varetagelse af behandling med forsøgsmedicin og metaboliske studier foregår. I løbet af projektet vil du selvstændigt skulle udføre avancerede metaboliske undersøgelsesmetoder og state-of-the-art hjertefunktionsundersøgelser (Hjerte MR udføres på RH). Du vil inden forsøgsstart modtage oplæring i undersøgelsesmetoderne. Forsøget vil være GCP-monitoreret, og du vil derfor også blive fortrolig med hvilke krav og forholdsregler der gælder for denne type af forsøg. Vi tilbyder et forskningsmiljø med andre ph.d. studerende og post docs i absolut topklasse.  

 

Hvis du kunne tænke dig at bidrage med ny viden om type 2 diabetes og hjertekarsygdomme skal du sende en motiveret ansøgning vedlagt Curriculum vitae og kopi af eksamenskarakterer fra universitetet og gymnasiet på mail til Sten.madsbad@regionh.dk eller nils.bruun.joergensen@regionh.dk senest den 05.06.2017.  Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kontakt professor, overlæge Sten Madsbad, mobil 21691911 eller 1. reservelæge, ph.d. Nils Bruun Jørgensen, mobil 28764231.


Lignende job
Har du læst?
 

nr. 14/2016