Lægemiddelstyrelsen

Lægemiddelstyrelsen,

København
15-01-2021

Lægemiddelstyrelsen søger engageret og udviklingsorienteret afdelingslæge

Kontakt

Lægemiddelstyrelsen

Axel Heides Gade 1
2300
København S
Danmark
Tlf: 44 88 95 95
Praktisk information
Oprettet:
15-01-2021
Udløber:
03-02-2021
Kviknummer:
LJA-81590937
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Klinisk farmakologi
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Har du lyst til at udvide din lægefaglige horisont uden for sygehusverdenen, og vil du være med til at gøre en reel forskel for lægemiddeludvikling, forskning og patienter? Og har du lyst til både lægefaglige vurderinger og prægning af vilkårene for kliniske forsøg nationalt og internationalt, så er det måske dig vi søger.

Om Sektionen for Kliniske Forsøg 

Sektionen for Kliniske Forsøg udvider og er i fuld gang med, at blive klar til at deltage i nyt europæisk samarbejde, og øge sit nationalt fokus på at sikre og fremme Danmarks nuværende gode position inden for klinisk forskning. Du kommer til at indgå i et team, som har stærkt fokus på at levere både rettidigt og af høj faglig kvalitet. Det er således vigtigt, at du har lyst til at bidrage til, at vi bliver en stærk samarbejdspartner både nationalt og i europæisk regi.

Lægemiddelstyrelsen er Danmarks nationale myndighed for godkendelse og overvågning af lægemidler, medicinsk udstyr og kliniske forsøg. I Lægemiddelstyrelsens strategi er der høje ambitioner om mere samspil med omgivelserne og stærkere international positionering. Visionen er en Lægemiddelstyrelse i europæisk topklasse.  

I Lægemiddelstyrelsens sektion for Kliniske Forsøg arbejder vi med at godkende kliniske forsøg og vurdere  den dokumentation, der knytter sig til et klinisk forsøg, som fx forsøgsprotokol og Investigators Brochure. Vi rådgiver forskere og lægemiddelindustri, overvåger igangværende forsøg og formodede bivirkninger, samt underviser og vejleder i regulatoriske forhold. Vi er et engageret team med bredt funderede faglige kvalifikationer og med fokus på overholdelse af de korte tidsfrister. Vi udvider med en fuldtidsansat læge, som i tæt samarbejde med sine kollegaer kan varetage de lægefaglige opgaver. Du kommer primært til at sparre med læger, farmaceuter, biomedicinere, toksikologer, humanbiologer mm., men også vores eksterne deltidsansatte læger, samt læger i andre afdelinger i styrelsen.

Din hverdag hos os 

Dine primære arbejdsopgaver:

 • lægefaglig vurdering af ansøgninger om tilladelse til forsøg, samt ændringer hertil
 • deltagelse i udviklingen af nye metoder til sikkerhedsovervågningen af kliniske forsøg både nationalt og i EU regi
 • vurdering af sikkerhedsaspekter inkl. bivirkninger hos patienter og forsøgspersoner i årlige sikkerhedsrapporter
 • deltagelse i udviklingen af området, herunder med ny lovgivning og EU-samarbejde
 • deltagelse i relevante scientific advices for virksomheder og forskere
 • rådgivning af investigatorer og lægemiddelindustri, efter grundig oplæring
 • sikre tæt samarbejde med sektionens eksterne deltidsansatte læger
 • bidrag til daglige lægefaglige spørgsmål i sektionens arbejde.


Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du har en uddannelse som læge, gerne speciallæge  (fx klinisk farmakolog eller klinisk speciale), erfaring med kliniske lægemiddelforsøg og forskning er en fordel.

Vi ser gerne, at du

 • har lyst til, at være tæt på udviklingen af nye lægemidler, set fra et myndighedsperspektiv
 • besidder stor selvstændighed og ønske om indflydelse under stadig hensyn til teamets samlede indsats og trivsel
 • har lyst til at arbejde selvstændigt med lægefaglig vurdering af forsøgsprotokoller
 • har lyst til at præge området både nationalt og i EU
 • er god til skriftlig og mundtlig formulering på både dansk og engelsk
 • har mod på at arbejde fokuseret med korte tidsfrister i koordination med afdelingens øvrige medarbejdere.


Vi lægger desuden vægt på, at du er god til at prioritere din tid og opgaver, har en samarbejdende og fleksibel grundindstilling, samt er struktureret, kvalitetsbevidst og robust i dine vurderinger, og at du udfordres af vidtspændende, varieret indhold i opgaverne.

Vi tilbyder

Et meningsfuldt arbejde med afvekslende og udfordrende opgaver og selvstændigt ansvar i et team, hvor vi er afhængige af hinanden blandt andet for at kunne levere rettidigt. Du vil blive en del af et aktivt fagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer inden for et bredt felt af arbejdsopgaver. Vores arbejdsmiljø er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement, humor og gensidig respekt, hvor vi som en naturlig del af hverdagen arbejder med teamets udvikling og trivsel. Vi tilbyder desuden fleksibel arbejdstid og gode muligheder for efter- og videreuddannelse.

Om ansættelsen 

Du vil blive ansat i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger (YL).

Ansættelse som afdelingslæge forudsætter speciallægeanerkendelse.


I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og derfor er det vigtigt for os, at der ikke kan stille spørgsmålstegn ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning for ansættelse i Lægemiddelstyrelsen, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Ejer du i dag såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed, har du dog en vis periode til at afhænde disse aktier.


Kontakt os gerne

Du kan få mere at vide om jobbet ved at kontakte sektionsleder Helle Harder på tlf. 2546 1753 eller afdelingslæge Louise Jørgensen på tlf. 9351 8725.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 6-7

Om Lægemiddelstyrelsen 

Lægemiddelstyrelsen er en del af Sundheds- og Ældreministeriet og myndighed for godkendelse og overvågning af lægemidler, medicinsk udstyr og kliniske forsøg samt administration af apoteksstrukturen. Vores mission er effektive, sikre og tilgængelige lægemidler og medicinsk udstyr til gavn for patienter og samfund. Vi er ca. 475 medarbejdere og i samarbejde løser vi en vigtig opgave på grundlag af dansk og europæisk lovgivning og med øje for opdragsgivere, borgere, virksomheder og samarbejdspartnere. Vi indgår i den forbindelse i en række europæiske og internationale samarbejder og stræber efter at indtage en ledende rolle på europæisk plan.

Vores vision er at være en styrelse i europæisk topklasse med meningsfuldt arbejde, høj faglighed og udviklingsmuligheder i balance med gode fysiske rammer og fokus på sundhed og medarbejdertrivsel.

Lægemiddelstyrelsen har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

 

Lignende job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Frederiksberg, Storkøbenhavn
Har du læst?
 

nr. 14/2016