Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed,

Færøerne
02-08-2017

Landslæge på Færøerne

Kontakt

Styrelsen for Patientsikkerhed

Atellerivej 5
2300
København S
Danmark
Tlf: 72 22 74 00
Praktisk information
Oprettet:
02-08-2017
Udløber:
28-08-2017
Kviknummer:
LJA-48201675
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Speciale uafhængig
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Brænder du for et særligt job i sundhedsvæsenet, der giver dig store faglige udfordringer og spændende oplevelser? Så har vi jobbet til dig, der både vil arbejde for patienternes sikkerhed og være en del af chefgruppen i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vil du arbejde helt eller delvist fra havneområdet i Torshavn på Færøerne med et chefjob i en nyere dansk styrelse?

Så har vi i Styrelsen for Patientsikkerhed et job ledigt som landslækni, som det hedder på færøsk. Som Landslægen på Færøerne kommer du til at bruge din høje faglighed som speciallæge til bl.a. at rådgive de færøske myndigheder samt have ansvaret for tilsynet med det færøske sundhedsvæsen. 

 

Der vil både være mulighed for at bosætte sig på Færøerne eller have base på et af vores kontorer i Randers, Kolding og København. Foretrækker du det sidste, så stiller vi en lejlighed til rådighed i Torshavn og dækker udgifter til rejser frem og tilbage til Danmark. Til gengæld skal du være klar til hyppige rejser til Færøerne og spændende dage rundt i landet, hvor arbejdsopgaverne bliver meget alsidige og oplevelserne tilsvarende store.     

 

Dit arbejde

Landslægen på Færøerne varetager en række forskelligartede samfundsmedicinske opgaver. Blandt opgaverne er:

 • Tilsyn med den sundhedsfaglige virksomhed og autoriseret sundhedspersonale på Færøerne.
 • Opbygge det nye risikobaserede tilsyn med at føre tilsyn på udvalgte behandlingssteder i både det offentlige og private sundhedsvæsen ud fra en løbende vurdering af, hvor der kan være størst risiko for patienternes sikkerhed.
 • Opbygge et system til rapportering og brug af utilsigtede hændelser på Færøerne.
 • Rådgivning af statslige myndigheder på Færøerne samt Færøernes Landsstyre og de lokale kommunale myndigheder i lægelige, hygiejniske, miljømæssige og socialmedicinske forhold, herunder sundhedsplanlægning og håndtering af smitsomme sygdomme.
 • Bistand til rets- og politimyndigheder i retsmedicinske og lignende sager, herunder varetagelse af retslægelige ligsyn og kørekortssagsbehandling for de færøske kørekortsmyndigheder
 • Varetagelse af klagesagsbehandling.
 • Håndtering af en bred vifte af sundhedsjuridiske problemstillinger, herunder rådgivning omkring sundhedslovgivningen.

 

Du bliver en del af Styrelsen for Patientsikkerheds chefgruppe, og du refererer direkte til direktionen.

 

Du bliver personaleleder for kontoret på Færøerne, hvor to medarbejdere og aktuelt fem konsulenter er ansat.

 

Din uddannelse, erfaring og kvalifikationer

Vi forventer, at du er uddannet speciallæge med relevant speciale, har nogle års erfaring og har godt kendskab til sundhedsvæsenet.

 

Vi lægger vægt på, at du:

 • har lyst og evner til at arbejde administrativt
 • har erfaring med arbejdsopgaver inden for det sundhedsjuridiske område
 • har kendskab til forebyggelse af smitsomme sygdomme og sundhedsplanlægning
 • har ledelseserfaring eller lyst til ledelse
 • er omhyggelig og struktureret, og har overblik over og er selvstændigt i stand til at tilrettelægge egne arbejdsopgaver

 

Kendskab til det færøske sprog og færøske samfundsforhold er en fordel, men ikke et krav. Det vil være nødvendigt at kunne arbejde selvstændigt, men der vil være gode muligheder for sparring med dine kolleger i styrelsen.

 

Vi tilbyder

Du vil blive en del af et aktivt fagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede medarbejdere og chefkollegaer får mulighed for sparring og vidensdeling.

 

Om ansættelsen

Stillingen er klassificeret i lønramme 37. Ansættelse sker afhængigt af ansættelsessted enten i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten eller som tjenestemand. Ansættelsen sker på åremålsvilkår, jf. principperne i aftalen om åremålsansættelse.

 

Ansøgning stiles til dronningen.

 

Kontakt os gerne

Du kan få mere at vide om jobbet ved at kontakte direktør Anne-Marie Vangsted på tlf.nr. 44 88 93 15 eller kontorchef og fungerende landslæge Henrik L. Hansen på tlf.nr. 72 22 93 75 Se også Landslægen på Færøernes egen hjemmeside www.landslaeknin.fo

 

Er du interesseret?

Klik på søg stillingen og send os din ansøgning vedhæftet kopi af CV, relevante eksamensbeviser m.v.

 

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 36 og 37.

 

Ansøgere skal være villige til at lade sig teste af konsulentfirma.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold.

 

 

Generelt om styrelsen

Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder for, at det er trygt at være patient i det danske sundhedsvæsen. Vi fører bl.a. tilsyn med autoriserede sundhedspersoner og sundhedsorganisationer, udsteder autorisationer til 16 forskellige autoriserede faggrupper, og vi behandler klager fra patienter og ankesager om erstatninger. Vi administrerer desuden rapporteringssystemet om utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet, ligesom vi administrerer EU-reglerne om sygesikring ved behandling i udlandet. 

 

På det grundlag bidrager vi til, at sundhedsvæsenet lærer af fejl og forebygger gentagelser. 

 

Vi er mere end 400 medarbejdere og har tilknyttet over 700 sagkyndige konsulenter, der dækker de sundhedsfaglige specialer inden for hele sundhedsområdet.

 

Ansøgningsfrist: 28-08-2017

 

Ansættelsesdato: 01-11-2017

Lignende job
Linde & Altschuler A/S
København, Storkøbenhavn
Har du læst?
 

nr. 14/2016