Region Syddanmark - Sygehus Sønderjylland

Region Syddanmark - Sygehus Sønderjylland,

Syd- og Sønderjylland
30-08-2017

Ledende overlæge til afdelingen Mikrobiologi, Sygehus Sønderjylland

Kontakt

Region Syddanmark - Sygehus Sønderjylland

Praktisk information
Oprettet:
30-08-2017
Udløber:
17-09-2017
Kviknummer:
LJA-48926032
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Klinisk mikrobiologi
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Til afdelingen Mikrobiologi i Sygehus Sønderjylland søges en ambitiøs ledende overlæge til videreudvikling af afdelingens faglige profil og det eksisterende frugtbare arbejdsmiljø. 

 

Som ledende overlæge varetager du i samarbejde med den ledende bioanalytiker den strategiske, administrative og faglige ledelse af afdelingen. Afdelingsledelsen fordeler under fælles ansvar de ledelsesmæssige og administrative opgaver mellem sig og refererer direkte til direktionen. Afdelingsledelsens væsentligste fælles ledelsesopgave består i den overordnede drift og udvikling af afdelingen, indenfor de i planer og budgetter fastlagte rammer. 

 

Vi har et professorat i afdelingen og er tilknyttet en anerkendt molekylærbiologisk forskningsenhed. 

 

Vi tilbyder derfor gode muligheder for forskningsaktivitet samtidig med, at du kan udøve dit håndværk i laboratoriet. 

 

Vi forventer, at du 

 

  • er speciallæge i klinisk mikrobiologi med dansk autorisation og med dokumenteret erfaring med drift og udvikling 

  • har interesse og blik for sundhedsfremmende perspektiver og initiativer gerne inden for det infektionshygiejniske arbejde. 

  • kan stimulere og fremme den faglige og videnskabelige udvikling i afdelingen og kan kvalitetssikre og vedligeholde ansvarsområdets mikrobiologiske undersøgelser samt udvikle og implementere nye relevante analyser 

  • har dokumenteret erfaring med personaleledelse og faglig ledelse 

  • er ledelsesmæssigt velfunderet enten med formel lederuddannelse eller er indstillet på at påbegynde en formel lederuddannelse 

  • har god analytisk kapacitet og dermed gode forudsætninger for strategisk og fremadrettet tænkning 

  • har stærke kommunikative egenskaber og evner at formidle både præcist og engageret på alle niveauer 

  • er udadrettet og netværksskabende både internt på sygehuset, regionalt og nationalt. 

  • er en lyttende og inddragende leder, der sikrer, at de mange kompetencer hos ledere og medarbejdere bliver bragt i spil på en konstruktiv måde 

  • kan bidrage til den generelle udvikling af Sygehus Sønderjylland og videreføre arbejdet med det sammenhængende og sikre patientforløb 

 

 

Om stillingen 

Den ledende overlæge må forvente, i et vist omfang, at skulle deltage i afdelingens daglige, kliniske arbejde sammen med de øvrige læger - herunder deltagelse i en døgndækkende vagtordning med de mikrobiologiske afdelinger på Sygehus Lillebælt og Sydvestjysk Sygehus. 

 

Som ledende overlæge deltager du i regionale fora og grupper som led i driften af regionens sundhedsvæsen og koordinering af de faglige miljøer. 

 

Den faglige bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer inden for hvert af de 7 lægefaglige kompetenceområder: lægefaglig ekspertise, kommunikation, samarbejde, ledelse/administration, sundhedsfremme, akademikerrolle og professionalisme. 

 

Ansøgeren bør i ansøgningen forholde sig til disse og i videst muligt omfang dokumentere kvalifikationerne inden for områderne. 

 

Om afdelingen 

Sygehus Sønderjylland fungerer som en integreret enhed med patientbehandlingssteder i Aabenraa, Sønderborg og Tønder. Mikrobiologisk afdeling er fysisk placeret på matriklen i Sønderborg, men vil fra 2020 være placeret i Aabenraa. 

 

Mikrobiologisk Afdeling betjener de kliniske afdelinger ved Sygehus Sønderjylland, Gigthospitalet samt praktiserende læger og speciallæger svarende til sygehusets optagelsesområde. Befolkningsgrundlaget er på ca. 235.000 personer. Mikrobiologisk Afdeling udfører almindelig bakteriologisk, mykologisk, virologisk, parasitologisk samt molekylærbiologisk diagnostik. Afdelingens årsproduktion er på ca. 125.000 analyser. 

 

Mikrobiologisk Afdeling har ansat to overlæger, 11 bioanalytikere, en bioanalytikerunderviser, en ledende bioanalytiker og to lægesekretærer. Afdelingen varetager uddannelsen af introduktionsreservelæger og bioanalytikere. 

 

Om Sygehus Sønderjylland 

Sygehus Sønderjylland har ca. 2.600 medarbejdere fordelt på de tre matrikler Sønderborg, Aabenraa og Tønder. Akut-aktiviteterne er placeret i Aabenraa, som i 2020 er et fuldt udbygget akutsygehus. Sygehuset i Sønderborg er et specialsygehus med særligt fokus på elektive og ambulante aktiviteter. I Tønder fungerer sygehuset primært som medicinsk daghospital. 

 

Sygehusets organisering fremgår her

 

Vil du vide mere? 

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte: 

 

Overlæge Turid Snekloth Søndergaard på 2895 2706 eller mail: Turid.Snekloth.Sondergaard@rsyd.dk eller lægefaglig direktør Bjarne Dahler-Eriksen på 2328 4068 eller bde@rsyd.dk.   

 

Løn og ansættelsesforhold 

Løn- og ansættelsesvilkår aftales i forbindelse med ansættelsen og sker jf. overenskomst for ledende personale. Ansættelse sker for tiden med hovedtjenestested i Sønderborg. 

 

Ansøgning og rekrutteringsproces 

Stillingen søges via nedenstående link. 

 

Ansøgningsfristen er den 17. september 2017 

 

Ansættelsessamtaler er planlagt til den 26. september 2017. 

Lignende job
Linde & Altschuler A/S
København, Storkøbenhavn
Sanofi Genzyme
Hørsholm, Storkøbenhavn
Har du læst?
 

nr. 14/2016