Region Syddanmark, OUH Svendborg Sygehus

Region Syddanmark, OUH Svendborg Sygehus,

Svendborg
27-06-2018

Specialeansvarlig overlæge i Reumatologi, OUH Svendborg Sygehus

Kontakt

Region Syddanmark, OUH Svendborg Sygehus

Baagøes Alle 31
5700
Svendborg
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
27-06-2018
Udløber:
03-08-2018
Kviknummer:
LJA-62780743
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Reumatologi
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Specialeansvarlig overlæge med speciale i reumatologi søges til Medicinsk Afdeling M/FAM, Svendborg 1. oktober 2018 eller efter aftale. 

 

Reumatologi i Svendborg 

Reumatologien er en del af en stor intern medicinsk afdeling og består aktuelt af 5 senge på et fælles medicinsk sengeafsnit, samt eget selvstændigt ambulatorium med 7.000 ambulante kontakter årligt. I ambulatoriet udredes, diagnosticeres og behandles patienter med inflammatoriske reumatologiske lidelser. 

 

Ambulatoriet råder over faciliteter til ultralydsskanning, og der varetages behandling med biologiske lægemidler. 

 

Ambulatoriet er udviklingsorienteret, og der arbejdes konstant med at optimere patientforløbene. Der er bl.a. en ultralydsklinik, hvor praktiserende læger tilbydes hurtig afklaring af evt. inflammatorisk gigtlidelse. Der lægges vægt på tværfaglighed, og ambulatoriet har ansat flere sygeplejersker med specialistfunktioner indenfor specialet. Specialet modtager patienter fra hele Fyn, samt frit-valg patienter fra andre dele af landet. 

 

Reumatologien deltager sammen med de øvrige specialer i afdelingen i uddannelse af yngre læger (KBU/Introduktionslæge/Hoveduddannelse). 

 

Om stillingen 

Den specialeansvarlige overlæge er ansvarlig for det reumatologiske speciale og udgør, sammen med afdelingssygeplejersken, funktionsledelsen i det reumatologiske ambulatorium. Funktionsledelsens opgave er bl.a. i samarbejde med afdelingsledelsen at sikre, at de allokerede ressourcer anvendes hensigtsmæssigt, og begge indgår i den samlede ledergruppe i Medicinsk Afdeling M/FAM. 

 

Kvalifikationer 

Ansøger skal være overlægekvalificeret speciallæge i intern medicin/reumatologi. 

 

Der lægges vægt på, at ansøger har erfaring med forskning og vil deltage i afdelingens forsknings- og undervisningsaktivitet, samt uddannelse af yngre læger i samarbejde med afdelingens øvrige læger. 

 

Herudover ønskes det, at ansøger: 

 

  • er fagligt inspirerende og prioriterer patient- og pårørendeinvolvering både i ord og handling

  • er initiativrig og i besiddelse af gode samarbejds- og kommunikationsevner     

  • har erfaring med og lyst til administrative og ledelsesmæssige opgaver 

  • er innovativ og udviklingsorienteret 

  • vil indgå i tværfagligt samarbejde med høj faglighed som udgangspunkt 

  • har eller ønsker en lederuddannelse 

  • har lyst til at bidrage til afdelingens fortsatte udvikling frem mod Svendborg Specialsygehus 

 

 

Medicinsk Afdeling M/FAM 

Er en stor afdeling, som modtager uselekterede intern medicinske patienter. Afdelingen har i alt 9 afsnit fordelt på 2 matrikler, Svendborg og Nyborg. 

 

FAM, der er en del af Medicinsk Afdeling M/FAM, er en fælles akutmodtagelse for hele OUH Svendborg Sygehus, hvor fødsler og prævisiteret akut kardiologi er undtaget. 

 

Afdelingen er normeret til i alt 72 senge (Medicinsk Sengeafsnit 36, Kardiologisk Sengeafsnit MK/KARMA 36) samt 16 senge i FAM. Optageområde er på ca. 170.000 indbyggere. Der er årligt ca. 7.500 indlæggelser og 60.000 ambulante besøg. Afdelingens lægestab er normeret til 43 speciallæger og 42 uddannelsessøgende yngre læger. Der er i alt ansat 420 medarbejdere i M/FAM. 

 

Følgende specialer er repræsenteret i afdelingen: kardiologi, endokrinologi, reumatologi, gastroenterologi, infektions- og lungemedicin. Der er ambulatorier indenfor alle specialer inkl. Diagnostisk Center i Svendborg med undtagelse af Mave/tarmmedicinsk Ambulatorium, der er beliggende på sygehusenheden i Nyborg. 

 

Forskning 

I Medicinsk Forskningsafdeling tilknyttet Medicinsk Afdeling M/FAM foregår der forskning på et højt nationalt og internationalt niveau med bl.a. flere ph.d. Afdelingen har en professor, forskningslektorer og aktuelt ph.d. studerende i reumatologi og kardiologi. Afdelingen har været førende indenfor telemedicinske løsninger og har løbende udviklet og efterfølgende implementeret dette i klinisk praksis. 

 

Undervisning 

Afdelingen har hoveduddannelsesforløb i 6 medicinske specialer og speciallæger ansat i 8 intern medicinske specialer. Vi har KBU-læger og intern medicinske introduktionsstillinger og fra 1. september 2018 også en introduktionsstilling i akut medicin 

 

Vi deltager i undervisningen af medicin-, farmaci- og biomekanikstuderende fra Syddansk Universitet. Afdelingen har 2 uddannelsesansvarlige overlæger, samt 3 kliniske lektorer. 

 

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst med Foreningen af Speciallæger. 

 

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ledende overlæge Mette Worsøe på telefon 63 20 21 02. E-mail: mette.worsoe@rsyd.dk    

 

Ansøgningen skal udfærdiges i henhold til Sundhedsstyrelsens beskrivelse af de 7 lægeroller, og skal indeholde speciallægeautorisation, curriculum vitae, samt publikationsliste. 

 

Ansøgningsfristen er fredag den 3. august 2018 og ansøgning modtages gerne elektronisk. Ansættelsessamtaler forventes afholdt tirsdag den 14. august 2018. 

Lignende job
Hæmatologisk Afdeling X Odense
Odense, Fyn
Har du læst?
 

nr. 14/2016