Styrelsen For Patientsikkerhed

Styrelsen For Patientsikkerhed,

Kolding
11-05-2020

Styrelsen for Patientsikkerhed, Tilsyn og Rådgivning Syd i Kolding søger afdelingslæge

Kontakt

Styrelsen For Patientsikkerhed

Nytorv 2
6000
Kolding
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
11-05-2020
Udløber:
02-06-2020
Kviknummer:
LJA-80253925
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Samfundsmedicin
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Har du lyst til faglig udvikling inden for det samfundsmedicinske speciale? Brænder du for patienternes sikkerhed, og har du idéer til, hvordan vi sammen kan gøre sundhedsvæsenet bedre? Er du en læge, som ønsker at få indflydelse på, hvordan tilsyn i sundhedsvæsnet skal foregå, og trives du med at være en aktiv medspiller i bekæmpelse af smitsomme sygdomme som f.eks. Corona - så har vi brug for dig i Styrelsen for Patientsikkerhed.

 

Om enheden

I Tilsyn og Rådgivning i Kolding varetager vi tilsynet med sundhedspersoner og sundhedsvæsenets organisationer i Region Syddanmark. Derudover yder vi sundhedsfaglig rådgivning til andre myndigheder i relation til bl.a. anmeldelsespligtige smitsomme sygdomme, beredskabsopgaver, miljøsager, retslægelige ligsyn og trafikmedicin.

 

Enheden er præget af et godt og tæt kollegialt samarbejde både fagligt og socialt med fokus på udvikling og læring. Dine kollegaer er bl.a. læger, sygeplejersker, jurister, folkesundhedsvidenskabskandidater/andre akademikere og administrativt personale. Enheden er uddannelsesafdeling for speciallægeuddannelsen i samfundsmedicin

 

Dit arbejde

Dine arbejdsopgaver omfatter alle enhedens opgaver, herunder:

 • Sundhedsfaglig rådgivning og sagsbehandling af sager vedr. smitsomme sygdomme, miljøforurening, trafikmedicin og sundhedsjuridiske problemstillinger

 • Rådgivning af læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoner samt andre myndigheder, f.eks. om instrukser, vejledninger m.v.

 • Tilsyn med sundhedspersoner

 • Tilsyn med sundhedsvæsenets organisationer

 • Det risikobaserede tilsyn

 • Retslægelige ligsyn

 • Deltagelse i udviklings- og læringsinitiativer for sundhedsvæsenet

 

Din uddannelse og erfaring

Du er læge med tilladelse til selvstændigt virke og gerne speciallæge i samfundsmedicin, men andre specialer kommer også i betragtning.

 

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • har interesse for og gerne erfaring med et eller flere af enhedens arbejdsområder 

 • har interesse for og erfaring med administrative lægelige opgaver 

 • har interesse for sundhedsjuridiske problemstillinger 

 • har lyst til at arbejde projektorienteret og tværfagligt

 • har gode kommunikative evner

 • har interesse for og gerne erfaring med kvalitetsudvikling eller organisatorisk arbejde

 • har kørekort og har bil til rådighed.

 

Uanset hvilken baggrund du kommer med, så er arbejdet formentlig nyt for dig. Vi sørger for god oplæring, herunder bred introduktion og en intern uddannelse.

 

Dine personlige kvalifikationer

Vi forventer, at du kan lide at samarbejde med andre om at løse opgaver i et tværfagligt miljø, at du kan indgå i en respektfuld og anerkendende dialog med forskellige sundhedsfaglige grupper, og at du arbejder systematisk og kan overholde deadlines.

 

Vi tilbyder

Et spændende og varieret job med meningsfyldte opgaver, hvor du får mulighed for at bruge klinisk erfaring til at arbejde for patientsikkerheden. Jobbet giver dig et grundlæggende kendskab og netværk til alle dele af sundhedsvæsnet, som du kan bruge i din videre karriere. Du får udstrakt grad af indflydelse på tilrettelæggelsen af dine egne arbejdsopgaver. Vi lægger meget vægt på løbende efteruddannelse.

 

Om ansættelsen

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger.

 

Ansættelse som afdelingslæge forudsætter speciallægeanerkendelse.

 

Kontakt os gerne

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til sektionsleder, overlæge Ulla Bonde van Zwol tlf. 29 31 98 63.

 

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 24 eller 25, men afhænger af coronasituationen, og vil derfor eventuelt ske via Skype.

 

Generelt om styrelsen

I Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder vi for, at det er trygt at være patient. Vores ambition er at skabe værdi i udviklingen af et sikkert og lærende sundhedsvæsen. Styrelsen for Patientsikkerhed fører det overordnede tilsyn med sundhedsforholdene og den sundhedsfaglige virksomhed på sundhedsområdet. Styrelsen bistår desuden sundheds- og ældreministeren med den centrale forvaltning af forhold vedrørende patienters sikkerhed og forhold vedrørende læring i sundhedsvæsenet.

 

Vi fører tilsyn med behandlingssteder og sundhedspersoner, og vi autoriserer sundhedspersoner. Vi administrerer desuden rapporteringssystemet om utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet, ligesom vi administrerer EU-reglerne om sygesikring ved behandling i udlandet.

 

På det grundlag bidrager vi til, at sundhedsvæsenet lærer af fejl og forebygger gentagelser.

 

Vi er mere end 300 medarbejdere og har tilknyttet sagkyndige konsulenter. Styrelsen dækker hele landet og har enheder i København, Kolding, Randers og på Færøerne.

 

Styrelsen for Patientsikkerhed har røgfri arbejdstid.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Lignende job
Region Syddanmark, Sygehus Sønderjylland
Aabenraa, Syd- og Sønderjylland
Børnelægeklinikken Brønderslev v/Karen Tilma
Brønderslev, Nordjylland
Har du læst?
 

nr. 14/2016