Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen,

Islands Brygge
10-05-2022

Overlæge eller afdelingslæge til enhed for Evidensbaseret Medicin

Kontakt

Sundhedsstyrelsen

Islands Brygge 67
2300
København S
Danmark
Tlf: 72 22 74 00
Praktisk information
Oprettet:
10-05-2022
Udløber:
07-06-2022
Kviknummer:
LJA-83597206
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Almen medicin,
Klinisk farmakologi
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Har du lyst til at arbejde med rationel brug af lægemidler og evidensbaseret medicin? Interesserer du dig for formidling? Så er du måske vores nye kollega?

Om Enhed for Evidensbaseret Medicin
Vi understøtter et evidensbaseret sundhedsvæsen gennem arbejdet med nationale kliniske anbefalinger, anbefalinger om rationel farmakoterapi og anbefalinger for screeningsprogrammer. Derudover har vi ansvaret for organdonation. Vi varetager udbredelse af evidens gennem udarbejdelse af anbefalinger og vejledninger, besvarelse af forespørgsler på enhedens område, sparring med faglige samarbejdspartnere og udarbejdelse af informationsmateriale.

Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF), som er en del af Enhed for Evidensbaseret Medicin, varetager arbejde inden for lægemiddelområdet, bl.a. i form af rådgivning og anbefalinger om lægemidler til praktiserende læger.

I enheden er vi 23 kollegaer med forskellig faglig baggrund. Vi samarbejder om opgaveløsningen i et dynamisk tværfagligt miljø, der omfatter kollegaer med sundhedsfaglig baggrund, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelige kandidater og kontorfunktionærer. I enheden vil du opleve en udpræget grad af åbenhed og nysgerrighed. Vi er alle holdspillere, som bidrager til et rart arbejdsmiljø.

Om Rationel Farmakoterapi (IRF)
IRF arbejder for at fremme brug af de lægemidler, der har størst effekt, har færrest og mindst alvorlige bivirkninger og har den laveste pris. Vi laver målrettede indsatser på udvalgte lægemiddelområder inden for almen praksis, hvor der er et relevant rådgivningsbehov, f.eks. hvis der er usikkerhed om evidensgrundlaget for den aktuelle praksis eller uensartet behandling på tværs af landet, og vi udgiver bl.a. Seponeringslisten og Månedsbladet for Rationel Farmakoterapi.

Derudover afholder vi stormøder for sundhedsfaglige, patientforeninger, faglige organisationer og myndigheder, hvor et lægemiddelfagligt tema diskuteres fra forskellige perspektiver, vi deltager i Lægedage og meget andet.

Din hverdag hos os
Du skal primært varetage opgaver i forhold til IRF, men du kan også forvente opgaver på andre af enhedens ansvarsområder, herunder nationale kliniske anbefalinger.

Opgaver i relation til IRF vil være at:

 • rådgive og udarbejde forskellige informationsmaterialer om lægemidler målrettet læger i almen praksis baseret på den bedst tilgængelige evidens
 • samarbejde med andre aktører på lægemiddelområdet, blandt andet de faglige selskaber, kvalitetsenheder i regionerne og de klinisk farmakologiske afdelinger
 • yde faglig rådgivning af Sundhedsministeriets departement og øvrige myndigheder
 • deltage i afvikling af diverse eksterne arrangementer.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du er speciallæge med relevant speciale fx klinisk farmakologi, almen medicin eller andet relevant speciale.

Vi forventer, at du:

 • har lyst til at arbejde med rationel brug af lægemidler og evidensbaseret medicin 
 • har gode kommunikative evner både på skrift og tale, da formidling fylder meget i hverdagen
 • trives i en travl og tværfaglig hverdag.

Det vigtigste er dog, at du:

 • er struktureret og velorganiseret
 • har et godt og smittende humør
 • er engageret og motiveret
 • er nysgerrig og idérig
 • er en holdspiller og hjælpsom.

Vi tilbyder
Et spændende job med udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du vil få indsigt i et bredt spektrum af nationale sundhedsfaglige problemstillinger. Arbejdsopgaverne giver mulighed for kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få spændende opgaver, hvor du får mulighed for at sætte dit eget præg på arbejdet og at udvikle dig personligt og fagligt. 

Om ansættelsen
Afhængigt af kvalifikationer sker ansættelsen som enten overlæge eller afdelingslæge.

Ansættelse som overlæge sker i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er placeret i gruppe 1 (lr. 37).

Ansættelse som afdelingslæge sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger.

Ansættelsen forudsætter speciallægeanerkendelse.

Kontakt os gerne 
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til enhedschef Britta Tendal Jeppesen på tlf.: 2371 9761, chefkonsulent Solveig Forberg på tlf.: 2347 7232 eller overlæge Camilla Krogh på tlf.: 2052 6429.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 24.


Sundhedsstyrelsen har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Udvalgte job
Har du læst?
 

nr. 14/2016