Region Hovedstaden - Psykiatri

Region Hovedstaden - Psykiatri,

Roskilde
12-09-2023

Overlæge til et veldrevet lukket retspsykiatrisk sengeafsnit på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde

Kontakt

Region Hovedstaden - Psykiatri

Praktisk information
Oprettet:
12-09-2023
Udløber:
03-10-2023
Kviknummer:
LJA-85076225
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Psykiatri
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Efter 24 års ansættelse på Sct. Hans har vores kollega takket af, og vi skal bruge dig som overlæge på et velfungerende lukket psykiatrisk afsnit med plads til 16 patienter.

Du vil få mulighed for at specialisere dig i en kompleks og spændende del af faget, der ligger i spændingsfeltet mellem behandlingspsykiatri, psykiatriloven og straffeloven.

Hvordan vil din arbejdsdag og opgaver se ud?
Du vil få din daglige gang i vores nye og topmoderne retspsykiatriske afdeling Udsigten på Psykiatrisk Center Sct. Hans, som er særligt designet til patienternes behov og arbejdet med rehabiliterende indsatser. Vi modtager patienter, som både har en psykisk lidelse og en retslig foranstaltning.

I retspsykiatrisk afdeling har vi otte lukkede afsnit i Udsigten og to åbne afsnit på matriklen samt to opsøgende retspsykiatriske teams i hhv. Brøndbyøster og på Østerbro. Afdelingen har ingen akut modtagefunktion, og alle indlæggelser er planlagte og foregår i dagtimerne i hverdagene.

Vores kerneopgave er at yde patienterne den bedst mulige psykiatriske behandling og forebygge ny kriminalitet gennem en sundhedsfaglig indsats altså reducere symptomer, forebygge tilbagefald og hjælpe patienten til at genvinde sit tidligere funktionsniveau eller opnå højst mulig funktionsevne. Vi hjælper og støtter patienterne til at mestre et så selvstændigt liv som muligt, og vores indsats bygger i høj grad på at etablere en tillidsfuld relation til patienterne og inddrage deres pårørende og relevante samarbejdspartnere. Patienterne er i gennemsnit indlagt i fire år, og et flertal af patienterne har dom til anbringelse.

Som afsnitsledende overlæge vil du arbejde tæt sammen med afsnittets oversygeplejerske, Udsigtens øvrige overlæger og cheflægen, oversygeplejerskerne og det tværfaglige personale omkring patienterne og deres forløb.

Opgaverne varierer og vil bl. a. indebære:

 • at sidde i afsnitsledelse sammen med oversygeplejersken
 • at være behandlingsansvarlig overlæge for 16 patienter
 • udredning og mentalobservation, herunder høringssvar til statsadvokaturen og politiet
 • udarbejdelse af behandlingsplaner med inddragelse af patienter, pårørende og samarbejdspartnere
 • følge patienter med planlagte stuegange
 • deltage i opfølgende afsnitskonferencer
 • behandle akutte psykiatriske tilstande

I dagtimerne er der en almenmediciner til rådighed, som følger op på patienternes somatiske tilstande.

Hvem er du?
Vi søger dig, der gerne har ledelseserfaring og erfaring med retspsykiatriske patientforløb. Vi søger dig, som har:

 • lyst til at lede og samarbejde i et miljø med forandringer
 • evner og vilje til at lede og sikre kvalitet i patientbehandlingen i et helhedsorienteret perspektiv,
 • er fleksibel, rummelig samt har et positivt livssyn,
 • er klar og tydelig i sin kommunikation og formidling,
 • og er god til at motivere både medarbejdere, patienter, pårørende og samarbejdspartnere

Hvorfor skal du blive overlæge hos os?
Du bliver en del af et godt lægefagligt miljø, hvor vi er gode til at bruge den enkeltes særlige kompetencer, og hvor der i de lange patientforløb er tid til faglig fordybelse og diskussioner.

Du får oplæring og specialisering i det retspsykiatriske speciale, herunder introduktion til psykiatriloven, straffeloven samt andre nationale og internationale kurser.

Du vil få en arbejdsdag i helt nye faciliteter. Vi har udvidet og samlet den lukkede retspsykiatri i en helt ny bygning, der er særligt designet til at opfylde behovet hos retspsykiatriske patienter. Her er der helt nye muligheder for patienten. Sikkerhed, recovery og rehabilitering er indtænkt i både arkitektur, design og arbejdsgange.

Du refererer til cheflægen på afdeling R på Psykiatrisk Center Sct. Hans og deltager i et fagligt fællesskab med de øvrige overlæger i afdeling R. Du deltager i konferencer og visitationsmøder, og der er altid mulighed for sparring og supervision med kollegerne i afdeling R.

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst. Som læge i Region Hovedstadens Psykiatri er du vagtforpligtet og ansættes i en 8 skiftet vagt med efterfølgende rådighedstjeneste fra bolig. Tiltrædelse ønskes den 1. november 2023 eller snarest derefter.

Interesseret?
Har opslaget vakt din interesse eller er du nysgerrig på at høre mere om afdelingen eller stillingen, er du mere end velkommen til at henvende dig til cheflæge Peter Worm Jantzen på telefon 20 53 84 30.

Søg via linket her på siden senest den 3. oktober 2023. Søg allerede i dag vi glæder os til at lære dig bedre at kende. Ansættelsessamtaler forventer vi vil blive afholdt i slutningen af uge 39.

Du kan læse om Psykiatrisk Center Sct. Hans og afdeling R på vores Hjemmeside og høre mere om Region Hovedstadens Psykiatri som arbejdsplads på Job i Psykiatrien

Udvalgte job
Sørlandet Sykehus HF
Sørlandet Sykehus HF
Har du læst?
 

nr. 14/2016