Region Sjælland, Nykøbing Falster Sygehus

Region Sjælland, Nykøbing Falster Sygehus,

Guldborgsund
20-05-2022

Pædiatrisk speciallæge med afsnitsansvar for børneambulatoriet søges til Nykøbing F sygehus

Kontakt

Region Sjælland, Nykøbing Falster Sygehus

Fjordvej 15
4800
Nykøbing F
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
20-05-2022
Udløber:
14-06-2022
Kviknummer:
LJA-83633487
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Pædiatri
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Børne- og Ungdomsafsnittet på Nykøbing Falster Sygehus søger en speciallæge i pædiatri, der sammen med den sygeplejefaglige ambulatorieansvarlige kan være med til at forny vores organisering af ambulatoriet for børn og unge, både hvad angår patientbehandling, kvalitet og arbejdsmiljø..

Vi slog for et år siden dørene op til nye ambulatoriestuer og et indbydende venteareal, og vi arbejder med nye måder at møde børnene og deres familier på i trygge ramme, understøttet af de nye lokaler, herunder vores "Ellipse", som er bygget til undervisning af særlige patientgrupper, herunder børn med diabetes.

Børne- og ungeafsnittet på Nykøbing F Sygehus er en lille hyggelig afdeling med store ambitioner og i positiv udvikling. Her ses udfordringer som kilde til læring og til at tænke nyt. Hos os er samarbejde med alle faggrupper og på tværs af sygehusets afdelinger  i højsæde, og vi har særlig fokus på patient- og pårørendeinddragelse.

Vi arbejder i teams og med bred involvering af medarbejdere i udviklingen af nye arbejdsgange.

Lokalområdet har en del overvægtige børn, som vi gerne vil gøre en større indsats for og det kan du være med til i samarbejde med vores overvægtsansvarlige sygeplejerske og diætist. 

Nykøbing Falster Sygehus er et af fire akut-sygehuse i Region Sjælland med mere end 100 km til nærmeste akutsygehus, og vi skal derfor kunne håndtere stort set alle akutte tilstande. Du kan derfor se frem at få berøring med de fleste hjørner af det pædiatriske speciale og det vil være i tæt samarbejde med erfarent personale, der har et bredt kendskab inden for specialet.

Vi arbejder tæt sammen med de andre specialer i huset og med de andre børneafdelinger i regionen. Derudover har vi et særligt samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland om børn med diabetes. Området er socialt belastet og derfor arbejder vi også på at udvikle samarbejdet med de tre kommuner, optageområdet dækker, herunder særligt udsatte unge mødre.

Du vil få faste ugentlige ambulatoriedage tilpasset dine ønsker for fagområde.

Afdelingen vægter non-invasive undersøgelser højt, herunder ultralyd, og vi har flere ultralydskompetente speciallæger, som vil kunne supervisere oplæring i denne kompetence.

En af dine første opgaver vil blive at bistå med at organisere de ambulante forløb for at imødekomme en stigende kompleksitet i vores ambulante kontakter og øget efterspørgsel.

Stillingen er med vagtforpligtelse, 8- til 10-skiftet vagt, både tilstedeværelsesvagter og tilkaldevagter, når der er en forvagt. Som vagthavende har man ansvaret for hele spektret af børn, fra de nyfødte til de 17-årige.

Løn- og ansættelsesvilkår er efter gældende overenskomst.

Om afdelingen

Børne- og Ungdomsafsnittet på Nykøbing F. Sygehus varetager pleje og behandling af børn og unge fra 34. uge op til 18 år med både pædiatriske, ortopædkirurgiske og andre kirurgiske problemstillinger. Vi har 15 sengepladser inkl. 2 neonatale pladser, akutmodtagelse i selve afdelingen samt et ambulatorium med ca. 5000 besøg årligt. Der er 10 speciallæger og 2-4 læger under uddannelse inklusiv introduktionsforløb til pædiatri.

Afdelingen er en fusioneret enhed af pædiatri og gynækologi/obstetrik. Hvor det giver mening, arbejder vi på tværs af de to specialer. Fusionen har bidraget til styrket samarbejdet om tværgående patientforløb herunder barslende og særligt sårbare mødre.

Afdelingen har 15 senge, herunder 2 neonatale, og sengeafsnittet rummer også vores akutte børnemodtagelse.

Vi arbejder i faglige teams, og du vælger selv hvilket fagområde, og derved team, der bedst passer til dine interesser. Vi søger det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde, og har tæt kontakt med primærsektor.

Om dig

 • Du har dansk speciallægeautorisation i pædiatri
 • Du er fagligt bredt funderet inden for specialet
 • Du har erfaring med organisation - gerne fra klinikken.
 • Du er et omgængeligt og samarbejdsvilligt menneske, der evner at skabe en god patientkontakt
 • Du vil bistå med at fremme afdelingens forskning i samarbejde afdelingens forskningsansvarlige overlæge.
 • Du er indstillet på og vil gerne bidrage til at udvikle afdelingen i forhold til det faglige niveau, det tværfaglige samarbejde, patienttilfredshed, arbejdsmiljø og kvalitet
 • Afdelingen har sammen med sygehusledelsen skærpet fokus på vedligeholdelse af kompetencer og du forventes derfor at bidrage til udviklingen af og indgå i afdelingens teamtræning

Om sygehuset

Sygehusets strategi er rettet mod at være et akutsygehus, et sygehus for kroniker, samt et sygehus hvor arbejdsmiljø og samarbejde på tværs og ud af huset har særlig fokus.

Sygehuset har forskningsenhed og stort afsnit for simulationstræning.

Medarbejdere bosiddende i København har mulighed for at benytte hospitalsbussen der kører mellem Vesterport St og Nykøbing f Sygehus to gange dagligt. Der er ligeledes gode overnatningsmuligheder tæt på sygehuset.

Du kan læse mere på hjemmesiden komsydpå.dk om Nykøbing F Sygehus og om at arbejde her.

Din ansøgning skal indeholde

 • Motiveret ansøgning, herunder ønsker om særlige interesseområder ud over neonatologi
 • Dine kvalifikationer i henhold til de syv lægeroller
 • CV
 • Autorisations-id

Ansættelsessamtaler afholdes løbende efter aftale. Yderligere oplysninger om stillingen og afdelingen kan fås ved at kontakte cheflæge, Jeannet Lauenborg, jlaue@regionsjaelland.dk / 25870046

Om Nykøbing F. Sygehus Sammen skaber vi et stærkt akutsygehus
Fundamentet for Nykøbing F. Sygehus er de tre grundlæggende værdier: Pas på patienten, pas på økonomien og pas på hinanden. Det kommer til udtryk gennem en høj grad af patient og medarbejderinddragelse. Vores sygehus er kendetegnet ved at gå forrest, når det gælder udvikling af nye organisations og samarbejdsformer med fokus på spydspidsfunktioner især inden for multisyge og tværsektorielle indsatser. 

Vi er en attraktiv arbejdsplads, der vægter efteruddannelse og faglighed højt, ligesom forskning er en prioriteret del af det tværfaglige samarbejde. Placeret med udsigt over naturskønne Guldborgsund er Nykøbing F. Sygehus det sundhedsfaglige omdrejningspunkt for Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland, både som uddannelsessted, arbejdsplads og som akutsygehus med højeste faglighed og service. Læs mere om Nykøbing F. Sygehus her.

Har du læst?
 

nr. 14/2016