Syddansk Universitet

Syddansk Universitet,

København
14-09-2022

Postdoc eller ph.d.-studerende ved Bandim Health Project, OPEN, Klinisk Institut, Syddansk Universitet i København.

Kontakt

Syddansk Universitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
1455
København K
Danmark
Tlf: +45 6550 7777
Praktisk information
Oprettet:
14-09-2022
Udløber:
16-10-2022
Kviknummer:
LJA-84029911
Jobtype:
Fuldtid
Kontrakt/Projekt
PhD
Arbejdsområde:
Speciale uafhængig
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Bandim Health Project opslår en fuldtidsstilling som postdoc eller en ph.d.-studerende for 3 år med henblik på at evaluere de samlede sundhedseffekter af COVID-19-vacciner blandt børn.  Startdato: 1. december 2022 eller snarest muligt herefter.


Der er nu evidens for, at vacciner i tillæg til beskyttelse mod de specifikke infektioner, de er designet mod har bredere effekter på immunsystemet og dermed kan påvirke modtageligheden overfor andre infektioner. Vacciner bør derfor også evalueres for disse uspecifikke effekter. Det er ikke sket for COVID-19-vaccinerne. For børn, som ikke ser ud til at have meget at vinde ved specifik beskyttelse mod COVID-19, kan de uspecifikke effekter vise sig at have større betydning for den generelle sundhed end de specifikke effekter.

I Danmark anbefalede sundhedsmyndighederne COVID-19-vacciner til børn fra 5-årsalderen, men mange forældre valgte ikke at lade deres børn vaccinere. Der er derfor relativt sammenlignelige store grupper af vaccinerede og ikke-vaccinerede børn. De danske registre muliggør justering for en række baggrundsfaktorer. Danmark har dermed en unik mulighed for at gennemføre registerbaserede studier af vaccinernes effekt på den samlede sundhed i den virkelige verden. Resultaternes globale relevans er åbenbar.

Vi søger en kandidat, som brænder for at tage denne opgave på sine skuldre, og i samarbejde med et stærkt forskningsteam evaluere, om COVID-19 vacciner til børn er forbundet med uspecifikke effekter (såsom effekter på ikke-COVID-infektionshospitaliseringer og brug af antibiotika mod infektionssygdomme). Dette vil blive undersøgt i registerbaserede studier. Forud for disse vil vi udføre kvalitative interviews med forældre, læger og andre interessenter, for at undersøge om der er andre udfald, som kan undersøges ved brug af de danske registre, og identificere eventuelle udfald, som vil mangle ved brug af de danske registre. 

Vi søger primært en postdoc, men såfremt der melder sig en stærk kandidat til en PhD, så kan denne også komme i betragtning. Vi forestiller os en uddannelsesmæssig baggrund i medicin, folkesundhedsvidenskab eller farmakologi, men folk med andre baggrunde kan også komme i betragtning. 

Vi leder efter en person med interesse for epidemiologisk vaccineforskning og stærk metodologisk baggrund (gerne dokumenteret gennem erfaring med planlægning, implementering, analysering og/eller afrapportering af epidemiologiske studier). Erfaring med de danske nationale registre eller andre store register-baserede kohorter er en stor fordel. Da kandidaten skal foretage interviews med forældre, læger og andre interessenter, er danskkundskaber /villighed til at lære dansk også en fordel den kvalitative del kan imidlertid, om nødvendigt, uddelegeres til en anden. Kandidaten skal kunne arbejde både selvstændigt og i samarbejde med andre og være klar til den medieinteresse, som resultaterne uvægerligt vil medføre. 

Du bliver en del af en ambitiøs forskningsgruppe. Hovedvejleder er professor Christine Stabell Benn, Bandim Health Project, Syddansk Universitet. Medvejledere er postdoc Sanne Marie Thysen, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, og professor Anton Pottegård, Syddansk Universitet og leder af Sygehusapotek Fyn, Odense Universitetshospital. Vejledergruppen repræsenterer tre forskellige forskningsmiljøer med overlappende og unikke kompetencer.

Kontakt

For yderligere information, kontakt professor Benn, cbenn@health.sdu.dk  

Ansættelsesvilkår


Ansættelse finder sted i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Bedømmelse af ansøgninger vil ske i henhold til gældende ansættelsesbekendtgørelse for universiteter.

Ansøgning

Ansøgninger vil blive bedømt af et sagkyndigt bedømmelsesudvalg, og ansøgere vil få deres egen bedømmelse tilsendt.

Ansøgninger skal sendes elektronisk via linket "Søg stilling online" på denne side. Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format. Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 MB.

Ansøgningen skal indeholde (som pdf- eller docx-filer):

  • Ansøgning (motivation letter)
  • Curriculum vitae
  • Kopi af eksamensbeviser inklusive dokumentation for erhvervelse af ph.d.-graden eller tilsvarende (specielt for ansøgning til stilling som postdoc)


Ved ansøgning til stilling som postdoc skal yderligere vedhæfte
s:

  • En komplet og nummereret publikationsliste
  • De op til 3 videnskabelige publikationer, ansøgeren ønsker inddraget i bedømmelsen af sine videnskabelige kvalifikationer. Bemærk venligst, at der skal vedhæftes én pdf- eller docx-fil for hver enkelt publikation
  • Forskningsplan
  • Undervisningsportefølje
  • En redegørelse for andre kvalifikationer relevante for stillingen. 


Ufuldstændige ansøgninger vil ikke blive bedømt.

Shortlisting af ansøgere vil blive anvendt.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Har du læst?
 

nr. 14/2016