Region Hovedstaden - Psykiatri

Region Hovedstaden - Psykiatri,

København
03-01-2022

Praktiserende lægekonsulent med lyst til somatisk sygdomsopsporing hos vores psykiatriske patienter

Kontakt

Region Hovedstaden - Psykiatri

Kristineberg 3
2100
København Ø
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
03-01-2022
Udløber:
23-01-2022
Kviknummer:
LJA-83126560
Jobtype:
Deltid
Kontrakt/Projekt
Arbejdsområde:
Almen medicin
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Psykiatriske patienter dør 15 20 år før baggrundsbefolkningen. Vi har ikke tidligere kunnet identificere de patienter, der trak overdødeligheden. Ikke kunnet få dem i behandling i tide.
Sådan behøver det ikke at være. Vil du være med til at gøre en forskel?

Et nyt team
I Region Hovedstadens psykiatri har vi etableret et nyt team, der har til opgave at forbedre opsporingen af somatisk sygdom hos patienter i de psykiatriske ambulatorier, samt understøtte opstart af behandling hos egen læge.

Selve indsatsen består af to integrerede spor et sygeplejerskespor og et lægespor. I sygeplejerskesporet er sygeplejersken trænet til at vurdere alle patienterne for KOL og iskæmisk risiko. I lægesporet udføres dybtgående somatisk sygdomsopsporing på udvalgte patienter. Overgangen til egen læge understøttes via tilsendt korrespondance og støtte ved teamets sygeplejerske og patientens kontaktperson.

Fra marts 2022 afprøves indsatsen i udvalgte ambulatorier, og på baggrund heraf justeres indsatsen og udrulles trinvis i alle regionens almene psykiatriske ambulatorier.

Arbejdsopgaver
Stillingen er på konsulentbasis én dag om ugen. Du kommer til at stå for somatisk sygdomsopsporing i de psykiatriske ambulatorier hos patienter med psykiatriske problemstillinger inden for det affektive eller skizofrene spektrum. Patienterne er henvist til dig fra ambulatoriets psykiatere og teamets sygeplejerske, når der mistænkes anden eller alvorligere sygdom end KOL eller iskæmisk risiko.  

Konkrete arbejdsopgaver vil være at:

  • systematisk sygdomsopsporing på baggrund af din lægefaglige ekspertise tilsat viden fra konceptet Systematisk Somatisk Undersøgelse af Psykiatriske Patienter (SSUPP) om det der er særligt for psykiatriske patienter bl.a. i forhold til utilgængelige symptomer, barrierer for sundhedsydelser og selvstigmatisering
  • sende notat til patientens praktiserende læge, psykiater og kontaktperson
  • viderehenvise til sygehusafdeling ved indikation for udløsning af pakkeforløb for cancer eller akut indlæggelse
  • deltage i uddannelsen af de næste praktiserende lægekonsulenter i funktionen
  • bistå ambulatoriets psykiatere og øvrige personale ved forespørgsler af somatisk karakter

Vores forventninger til dig
Du er speciallæge i almen medicin, og arbejder til dagligt som praktiserende læge, enten som ejer eller ansat speciallæge. Du har derfor en bred somatisk uddannelse og en skarp diagnostisk tilgang til patienterne. Vi forventer, at du er åben overfor at blive trænet yderligere i SSUPP-konceptet til brug for konsultationen med de psykiatriske patienter. Du har lyst til at arbejde med patienter, der kan have svært ved at sætte ord på deres symptomer.

3 gode grunde til at søge stillingen

  1. Du får en essentiel rolle i opsporingen af somatisk sygdom hos de psykiatriske patienter
  2. Du får en afgørende rolle i et nyt brobygningsteam mellem det psykiatriske og det somatiske sundhedsvæsen.
  3. Du får indflydelse på udviklingen af en ny, forbedret indsats i psykiatrien i forhold til den somatiske overdødelighed hos psykiatriske patienter.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen vil ske i henhold til overenskomst for speciallægekonsulenter i form af honorarsats. Honoraret er pr. 01.10.2021 fastsat til 970,39 kr/time.

Stillingen er 1 dag om ugen, og arbejdstiden er i dagtimerne 08.00-16.00.

Team for somatisk sygdomsopsporing i Region Hovedstadens psykiatri er fysisk lokaliseret på Kristineberg 3, 2100 København Ø. Dit arbejdssted vil være de ambulatorier, hvor du er ansvarlig.

Stillingen er til besættelse 1. marts 2022 og er tidsbegrænset i et år, med gode muligheder for fastansættelse.

Vi glæder os til at høre fra dig

Søg via linket på siden senest søndag d. 23. januar 2022. Du bedes uploade CV, motiveret ansøgning og andre relevante dokumenter. Vi forventer at holde samtaler løbende.

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om stillingen og afsnittet, er du meget velkommen til at kontakte teamleder Niels Rokkjær på 29 32 38 76.

Har du læst?
 

nr. 14/2016