Region Hovedstadens Psykiatri

Region Hovedstadens Psykiatri,

Storkøbenhavn
07-06-2023

Praktiserende lægekonsulenter med lyst til somatisk sygdomsopsporing hos vores psykiatriske patienter

Kontakt

Region Hovedstadens Psykiatri

Kristineberg 3
2100
København
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
07-06-2023
Udløber:
21-06-2023
Kviknummer:
LJA-84843717
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Almen medicin,
Psykiatri
Beliggenhed
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Psykiatriske patienter dør 15 20 år før baggrundsbefolkningen. Sådan behøver det ikke at være. Vil du være med til at gøre en forskel?

I Region Hovedstadens Psykiatri har vi etableret et nyt team for somatisk sygdomsopsporing, der har til formål at forbedre opsporingen af somatisk sygdom hos patienter i psykiatriske ambulatorier, og understøtte opstart af behandling hos praktiserende læge.

Dine ansvarsområder
Stillingen er på konsulentbasis én dag om ugen. Du kommer til at stå for somatisk sygdomsopsporing hos patienter henvist til dig fra ambulatoriets psykiatere og teamets sygeplejerske. 

Dine konkrete arbejdsopgaver bliver:

 • Systematisk sygdomsopsporing på baggrund af din lægefaglige ekspertise tilsat viden fra konceptet Systematisk Somatisk Undersøgelse af Psykiatriske Patienter (SSUPP), som er udviklet af lægelig teamleder, og inddrager forhold, særlige for psykiatriske patienter bl.a. utilgængelige symptomer, barrierer for sundhedsydelser og selvstigmatisering.
 • Sende notat til patientens praktiserende læge, psykiater og kontaktperson.
 • Viderehenvise til sygehusafdeling ved indikation for udløsning af pakkeforløb for cancer eller akut indlæggelse.  
 • Deltage i uddannelsen af de næste praktiserende lægekonsulenter i funktionen.  
 • Bistå ambulatoriets psykiatere og øvrige personale ved forespørgsler af somatisk karakter.

En indsats med to integrerede spor
Indsatsen er under fortsat udvikling og udrulles trinvis i alle regionens almene psykiatriske ambulatorier. Vi har i 2022 og 2023 startet i de første ti ambulatorier. Indsatsen har to integrerede spor:

 • Et sygeplejerskespor. I sygeplejerskesporet er sygeplejersken trænet til at vurdere alle patienterne for KOL og iskæmisk risiko.
 • Et lægespor. I lægesporet udføres dybtgående somatisk sygdomsopsporing på udvalgte patienter. Overgangen til egen læge understøttes via tilsendt korrespondance og støtte ved teamets sygeplejerske og patientens kontaktperson.

Dit kommende team består af en projektleder, en lægelig teamleder, tre sygeplejersker og tre praktiserende speciallæge konsulenter. Vi søger tre praktiserende lægekonsulenter til at varetage følgende ambulatorier:

 • Psykiatrisk Center København
  Ambulatorierne på henholdsvis Strandboulevarden, Møntmestervej, Griffenfeldsgade og Nimbusparken i København.
 • Psykiatrisk Center Ballerup
  OPUS og FACT ambulatorierne i Ballerup.
 • Psykiatrisk Center Glostrup
  FACT ambulatoriet Nordstjernevej i Glostrup og OPUS ambulatoriet H. J. Holstvej i Brøndby.
 • Psykiatrisk Center Nordsjæland
  FACT ambulatoriet i Frederikssund

Du kommer til at varetage faste ambulatorier, og har hele dage i hvert ambulatorium, men fordelingen er ikke endelig på plads og kan ændres på sigt.

Dine kvalifikationer
Du er speciallæge i almen medicin, og arbejder til dagligt som praktiserende læge, enten som ejer eller ansat speciallæge. Du har derfor en bred somatisk uddannelse og en skarp diagnostisk tilgang til patienterne.

Vi forventer, at du er åben overfor at blive trænet yderligere i SSUPP-konceptet til brug for konsultationen med de psykiatriske patienter. Du har lyst til at arbejde med patienter, der kan have svært ved at sætte ord på deres symptomer.

Tre gode grunde til at søge stillingen

1. Du får en essentiel rolle i opsporingen af somatisk sygdom hos de psykiatriske patienter.

2. Du får en afgørende rolle i et nyt brobygningsteam mellem det psykiatriske og det somatiske sundhedsvæsen.

3. Du får indflydelse på udviklingen af en ny, forbedret indsats i psykiatrien i forhold til den somatiske overdødelighed hos psykiatriske patienter. 

Dine løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen vil ske i henhold til overenskomst for speciallægekonsulenter i form af honorarsats. Honoraret er pr. 01. april 2023 fastsat til 1015,44 kr./time.

Stillingen er en dag om ugen, og arbejdstiden er i dagtimerne 08.00-16.00.

Team for somatisk sygdomsopsporing i Region Hovedstadens psykiatri er fysisk lokaliseret på Kristineberg 3, 2100 København Ø. Dit arbejdssted er de ambulatorier, hvor du er ansvarlig for de somatiske undersøgelser. Du vil desuden få en udgående funktion ift. botilbud. Du vil være skiftevis, men hele dage på de enkelte ambulatorier. Der kan være behov for på sigt, i forbindelse med, at der kommer flere erfaringer med indsatsen at justere fordelingen af ambulatorier mellem funktionens lægekonsulenter. 

To af stillingerne er til besættelse 14. august 2023 og den tredje stilling er til besættelse den 1. december 2023. Stillingerne er tidsbegrænset i et år, med gode muligheder for fastansættelse.

Har vi vakt din interesse?
Søg via linket på siden senest søndag d. 21. juni 2022. Du bedes uploade CV, motiveret ansøgning og andre relevante dokumenter. Vi forventer at indkalde til samtaler den 26.- og 27. juni 2023.

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om stillingen og afsnittet, er du meget velkommen til at kontakte teamleder Niels Rokkjær på 29 32 38 76.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Har du læst?
 

nr. 14/2016